22 augusti - 27 augusti, Ellinor och Pierre hälsar på släkten mm i Sverige.Lördag 22 augusti
Dags för den årliga augustituren. Denna gång hade vi vårt första stopp i Västerås, i Barbros och Dicks nya hem på Vetterslundsgatan. Kräftskiva!


En mycket trevlig kräftskiva blev det med mycket sång. Mest sjöng vi Pippi Långstrump på uppmaning av Vera. Dock glömde vi hela tiden sista versen som är hennes favorit. Så korkat!Söndag 23 augusti
På söndag morgon fortsatte vi till Karlskoga för att gå en guidad tur på Björkborns herrgård där Alfred Nobel bodde när han var i Sverige sedan han köpt AB Bofors Gullspång 1894. Hergården ingick i köpet. Trots att han bara bodde där i två år fram till sin död 1896 hann han sätta en egen prägel. Huset var sedan privatbostad fram till 1972 och blev sen kontor. 1982 bildades Nobelmuséet i Karlskoga och i huset finns förutom en hel del av Nobels egna möbler och andra från samma tidsepok. I närheten finns ett laboratorium som han lät bygga.


Det visade sig att det bara var vi två på rundvandringen så vi fick en superb guidad tur av Edith Oldenburg som är oerhört kunnig på allt som rör Nobel och dessutom gärna delar med sig av sina kunskaper. Hon berättade livfullt om Nobel och hans bröder, olika boenden, kvinnor och mycket annat.


Efter visningen och en liten tur i parken runtomkring huset fortsatte vi till Kristinehamn och fick en plats nere i gästhamnen. I år är det 50 år sen Picassoskulpturen invigdes vid Vålösundet vid Vänern och det fanns en mängd olika aktiviteter kring jubiléet. Betongskulpturen föreställer Picassos hustru Jaqueline och hamnade i Kristinehamn tack vare konstnären Bengt Olsson som övertygade politikerna i Kristinehamn om det formidabla i att få den första betonskulpturen av Picasso i sin hemstad.


Vi besåg dock skulpturen förra året och nöjde oss med en promenad längs ån Varnan in till centrum.


Gästhamnen har fått en rejäl upprustning och är nu ett populärt resmål för både båtar och husbilar.Måndag 24 augusti
Resan gick vidare till Lidköping där vi köpte nya hållare till cykelstället på HusvagnsSvensson. En liten tur i den fina stadskärnan hann vi också med, men närmare Rörstrand än så här kom vi inte.


Strax före tre rullade vi in Gekåsbyn i Ullared. Gick inte att motstå ett besök här.


Färdigshoppade. Med tanke på att vi inget skulle ha ser vagnen ganska välfylld ut. Vi köpte nyttiga saker som bakplåtspapper, sopsäckar, batterier och tandkräm till mycket resonabla priser.


Vi köpte också var sin egenkomponerad sallad från Salladsbaren på GeKå:s med oss till husbilen. Så gott!Tisdag 25 augusti
Fiskaffären i Träslövslage var ett givet mål på resan. Inga fiskburgare, men väl inlagd strömming åt Pierre.


Utanför pågick arbetet med att ta hand om näten.


Laxbutiken hade visserligen laxburgare, men har man tänkt sig fiskburgare från Träslövsläge är det en klen ersättning och desutom dyrt så vi avstod.


Dagens mål och vändpunkt på resan är Hagöns camping söder om Halmstad. Pierre fixar lägret.


Stranden var alldeles tom och promenadvägen därifrån helt öde, men fortfarande går det att njuta av besöket där.


Vi hälsade på Britt-Marie och Tommy och fick förutom ett trevligt besök och superb middag också roa oss på Erikshjälpen. Pierre hittade precis en sån räknemaskin som han lärde sig reparera 1964.


Havet vid huset i Viggen inbjuder inte precis till bad, men är så vackert.Onsdag 26 augusti
Vi hade vissa svårigheter med att bestämma vart vi skulle åka, men plötsligt var Motala det självkalra målet. Vi fick en plats med strandutsikt på husbilsplatsen vid Motalaviken.


Det är nära in till stan, bara att gå över Hamnpiren.


Prinsessan Estelle är hertiginna av Östergötland och när hon döptes 2012 planterade Tekniska kontoret i Motala ett magnoliaträd i Kanalparken som en hyllning till henne.


Göta kanal var alldeles tom på båtar.


Lyftande trana av Jussi Mäntinen är från 1950-talet och står precis bredvid stenbron med Motormuséet i bakgrunden.


Ett besök på Motormuséet är en rejäl nostalgitripp.

Den här kan Pierre reparera i sömnen om behov uppstår.


En varm och skön augustikväll med fin utsikt. Livet kan vara ganska behagligt emellanåt.


Kvällsutsikt.Torsdag 27 augusti
Framåt lunch nådde vi hemmet efter en mycket rolig och innehållsrik tur i vårt fina land.Tillbaka till startsidan