Vi öppnar julklappen från Ulrika
lördag 16 februari
I julklapp av Ulrika fick vi en tur till Göterborg med tågresa, boende på nyöppnade Clarion Hotel Post och Göteborgskort. I februari var det dags att använda prensenten. Spännande!

Vi startade tidigt från Stockholm och med InterCity-tåget var vi framme i Göteborg vid elvatiden efter en behaglig resa.

När vi klev ut från Centralstationen såg vi genast vårt hotell i det gamla posthuset.

Rum 4065, mkt trevligt och med Internet som synes.

Genom fönstret kunde vi följa livet på Åkareplatsen och Odinsgatan, särskilt spännande nattetid.

Lunch inne i Nordstan.

På eftermiddan provade vi den uppvärmda bassängen - 35 grader - utomhus uppe på taket. Härligt att ligga där i lite lagom kyla och snöglopp och beundra utsikten.Sen var det dags för promenad. Vi gick till Trädgårdsföreningen och besåg deras fina palmhus.

Efter att ha träffat Anette och Göran i hotellets bar för ett glas vin och en mycket trevlig pratstund var det dags för middag. Vi gick upp till Gothia tower och köpte deras berömda räkmacka. Genom Anette visste vi att den skapades på hotell Europa i slutet av 70-talet - hon var med då! - men nu finns den här.

Ser onekligen ganska god ut.

Och det var den också med ett glas vitt vin till! Kvällsutsikten gjorde också sitt till.


Söndag 17 februari
Dagen var ganska grå och lite blåsig. Som gjord för muséer och spårvagn. Vi åkte upp till Sjöfartsmuséet till att börja med och fick se denna fina Lidlbutik tvärs över gatan.

Mycket fint museum med massor av modeller och en fin akvarieavdelning. Bäst var nog ändå fiskebåtssimulatorn. Vi åkte med en kille i femårsåldern som tog ut svängarna rejält och kände oss lätt vimmelkantiga när vi gick därifrån.

Med spårvagn åkte vi sedan upp till Göteborgs Naturhistoriska Museum. Där fanns fina gamla avdelningar kvar med berättande dramatiska scener

och lite modernare kontaktannonser.

Valsalen.

Genom Slottsskogen promenerade vi sedan i snöglopp till växthusen i Botaniska.

Det var svårt att hindra Pierre från att stoppa dit ett finger, men enligt skylten var han ändå för stor för att bli middag och långsamt smältas ner inuti blomman.Fiskdamm med stora karpar, amlar och andra fiskar.

Pierre hälsar på en släkting, dock ej palmgrenen.

Spårvagnsdags igen. Vi ska ner till Brunnsparken.

Pierre känner sig lätt utpekad av Gustav Adolf på väg till Stadsmuséet.

Vi startade med en liten vätskepaus i serveringen.

Museitur.Efter en trevlig spårvagnstur kunde vi sedan gå på Världskulturmuséet. En fotoutställning visade vad man gjorde på olika ställen i världen en viss dag. Till många bilder hörde en liten berättelse - kul!Det fanns också en liten utställning om Wiphalaflaggans historia.

Åter på hotellet.

Vårt rum ligger bakom lyktstolpen i den nybyggda delen. Högst upp i tornet ligger poolen där vi passade på att ta ett litet dopp till - denna gång i mörker och snöblandat regn.


Måndag 18 februari
Universeum. Vad döljer sig på havsbotten längs svenska vatten?

Ett av flera stora akvarier.

Pierre kollar fiskbeståndet

och får se den elektiska ålen

och sågfisken.

Ingång till en uppenbart mer livfull avdelningEllinor studerar och t o m klappar enorma kackerlackor - med viss tvekan vilket inte kan sägas om skötaren. Hon berättade livfullt om hur både byggkonstruktörer och sportskotillverkare försöker efterlikna kackerlackans förmåga att hålla sig fast vid olika underlag i sina produkter.

Värmekamera.

Önskedröm.

Det var inte lätt att utföra olika manövrar på en snurrande platta.

Så här känns det att bli tagen av polisen.

Kungsportsavenyn.

Den fina saluhallen.

Redo att kliva på X2000 för direktresa till Stockholm efter en mycket trevlig helg i Göteborg.


Tillbaka till startsidan